☰  MENU

Amvest in zee met M.J. de Nijs & Zn en DRIES BV

Ton de Nijs (M.J. de Nijs en Zonen) en Roy Vuulink (DRIES BV) zetten op 6 april 2016 in aanwezigheid van Pieter-Jan Kuijs (Amvest) hun handtekening onder de samenwerkings- en realisatieovereenkomst duurzame energie in Amvest-project Cruquius. Lees meer >>>

V.l.n.r.: Amvest (Pieter-Jan Kuijs), DRIES (Roy Vuulink), Ton de Nijs bij de ondertekening van het contract op projectlocatie Cruquius te Amsterdam

Cruquius

Cruquius is het laatste onontgonnen eiland in het Oostelijk havengebied van Amsterdam. Amvest herontwikkelt het bedrijventerrein tot een levendig multifunctioneel stedelijk gebied aan het water met veel groen. Karakteristieke en behoudenswaardige gebouwen in het hart van het Cruquiuseiland worden gerestaureerd of opnieuw opgebouwd en krijgen een publiek toegankelijke ontmoetingsfunctie met kleinschalige horeca en detailhandel. De komende jaren realiseert Amvest hier 1.500 woningen.

Bij Amvest staat duurzaamheid hoog in het vaandel en met het DRIES-concept zullen de aanwezige woningen, bedrijfsruimtes, kantoor en horecagelegenheden in Cruquius voorzien worden in de warmte- en koudebehoefte op een zeer duurzame wijze.

Pieter-Jan Kuijs van Amvest: “De samenwerking met DRIES BV past volledig in de visie van Amvest op het gebied van duurzaamheid, leefcomfort en focus op woonlasten.”

Roy Vuulink heeft hiervoor Amvest ondersteund vanuit zijn bedrijf Share-Energy en zal met DRIES bv het DRIES-concept gaan realiseren.
In Amvest-project Cruquius is het DRIES-concept gebaseerd op warmtepomptechnologie met een warmte- koudeopslagsysteem (WKO) en energie uit oppervlaktewater (EOW) als natuurlijke bron. Een uniek niveau van duurzaamheid, volledig gericht op de exploitatie en woon/werkcomfort, wordt in het project Cruquius in samenwerking gerealiseerd!

Over Amvest

Amvest is fondsmanager van woningbeleggingsfondsen en ontwikkelaar van woningen, zorgvastgoed en woongebieden in Nederland. Amvest is in 1997 ontstaan uit een joint venture van AEGON en PfZW. Voor zowel project- en gebiedsontwikkeling als het beheer van woningen heeft Amvest een duurzaamheidstrategie.

Over M.J. de Nijs en Zonen

M.J. de Nijs en Zonen B.V. te Warmenhuizen bouwt, ontwikkelt, renoveert, restaureert en onderhoudt. Vooral in de regio’s Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. De Nijs is specialist in binnenstedelijk bouwen aan grote en kleine, vaak ingewikkelde projecten. De Nijs is er als eerste bouwbedrijf in Nederland in geslaagd niveau 4 van de MVO-prestatieladder te halen en levert daarmee, als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen, een prima prestatie. Het project Cruquius met de duurzame energievoorziening volgens het DRIES-concept is derhalve een mooie aanvulling op de portefeuille van de Nijs.

Over de activiteiten van Roy Vuulink

Roy Vuulink richt zich op duurzame warmte- en koude oplossingen met Share-Energy als ondersteunende organisatie, DRIES BV als ontwikkelings- en realisatieorganisatie en WarmGedeeld als duurzaam energiebedrijf. Vanuit een transparante benadering zijn er diverse participatiemodellen mogelijk waarbij WarmGedeeld de duurzame energievoorziening volledig of deels in eigendom kan nemen. Ook een beheerfunctie behoort tot de mogelijkheden naar voorkeur van de diverse betrokkenen en waarbij ook de afnemers profiteren van het voordeel van de duurzame energievoorziening.

Roy Vuulink (l) en Ton de Nijs gaan op Cruquius de samenwerking aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

← Prev nieuws ItemKIWA: DRIES mag doen waar het goed in is!