☰  MENU

Duurzame opwekeenheid van DRIES in de startblokken

In het Brabantse Lith staan 4 prefab mobiele DRIES-skids startklaar. Na de periode van ontwerp en realisatie worden de prefab duurzame opwek eenheid -na isolatie- getransporteerd naar de technische ruimte van project fase 1.1 Cruquius Amsterdam. Lees meer >>>

de DRIES-duurzame opwekeenheid

De DRIES duurzame opwek eenheid zal ervoor zorgen dat kavel 1.1, kavel 1,2 en kavel 1.5 voorzien worden van warmte, koude en warmte t.b.v. warmtapwater. DRIESbv heeft samen met de IA-Groep de duurzame opwek eenheid ontworpen. Het ontwerp is gebaseerd op de 4 SKID modules, samen vormen ze de DRIES-doe.

Deze prefab modules zijn per discipline ontwikkeld en moduleerbaar zodat er op project specifieke wens/eis modules bijgeplaatst dan wel verwijderd kunnen worden. Het ontwerp is gebaseerd op een mogelijke efficiënte opwek en robuuste opzet ter verhoging van de bedrijfszekerheid.

ontwerp vd DRIES duurzame opwek eenheid

De duurzame opwekeenheid bestaat uit een combinatie van lage temperatuur warmtepompen, hoge temperatuur warmtepompen, voorraadvaten en alle overige apparatuur/componenten/appendages om een duurzame warmte/koude levering mogelijk te maken. Regel- en verdeelkasten maken ook onderdeel uit van de duurzame opwekeenheid.

in de bedrijfsruimte te Lith staat de DRIES-doe klaar

Het plaatsen van deze benodigde componenten, conform het principeschema van DRIES bv zal in de technische ruimte op kavel 1.1 op bouwlaag -1 plaatsvinden. De duurzame opwekeenheid bestaat uit een standaard skid en ook de regel- en verdeel kasten zullen in deze ruimte opgenomen worden. Verder zullen ook de DRIES-WKO en DRIES-EOW leidingen in deze ruimte naar binnen worden gevoerd.

Het geheel wordt bedrijfswaardig en getest opgeleverd. De diverse installatieonderdelen, skids, zullen met een heftruck worden aangeleverd met een gewicht van deze heftruck met de losse skid van ongeveer 3,5 Ton Kg bedragen.

Slim samen werken is ons vak:

Opdrachtgever hoofdaannemer De Nijs & Zonen stelt de opstal van de Technische Ruimte beschikbaar en maakt het geschikt voor de toepassing d.m.v. de vloercoating en wet- en regelgeving met disciplines sparingen, (nood)verlichting, ventilatie, afvoer opstal en uitstortgootsteen met afvoer, WCD-dozen, brand- en gasmelding.

DRIES-partner IA-Groep zorgt samen voor het ontwerp ontwerp opwekeenheid, ontwerp inrichting opstal, ontwikkeling van montagetekeningen en instructies.

DRIES-partner BLB Brabants Lasbedrijf zorgt samen voor de realisatie, transport, montage skids in technische ruimte en afpersen en opleveren hydraulische installatie.

DRIES-partner Gemini zorgt samen voor het ontwerp en realisatie vd regeltechniek, montage van verdeel- en regelkasten, technisch aansluiten elektra vanaf klanttrafo en inbedrijf stellen, aansluiten regeltechnisch en inbedrijf stellen.

voorzijde van de prefab duurzame opwek eenheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

← Prev nieuws ItemDuurzaam de lente in met DRIES

Next nieuws Item →WarmGedeeld.nl is er voor jou