☰  MENU

Duurzaam de lente in met DRIES

Op een dag als vandaag ligt het nieuws op straat. Het is 21 maart 2017 en daarmee is de lente begonnen. Van de vier jaargetijden mogen wij een punt zetten achter de koelte en rust die de winter ons biedt. En dat mogen wij horen, zien, voelen, proeven én ruiken. Aan ons de mogelijkheid om de zonnestralen binnen te laten komen. Dit lentegevoel gunnen wij iedereen, óók aan onze kinderen en hun nageslacht. Dat is duurzame energie van DRIES. Lees meer >>>

Energiek in de lente

Eigenlijk is het de normaalste zaak van de wereld. In ons klimaat met de vier jaargetijden hebben wij vandaag de lente bereikt, zoals ieder jaar op 21 maart. Nabij onze woon- & werklocatie valt dit samen met stralende zonneschijn. Dat lentegevoel is onbeschrijfelijk. Alleen de mensen die binnen blijven kunnen deze belevenis niet delen. Hoe jammer is dat, gratis en voor niets krijgen wij een onbetaalbare energie-boost.

Hiermee blijkt maar weer dat wij helemaal geen energie probleem hebben, realiseer je dat? Er is absoluut voldoende energie. De zon geeft ons licht, warmte en wind. Dat is zoveel, zelfs honderd keer zoveel als dat wij nodig hebben in Nederland. Wereldwijd is deze factor vele malen ruimer door de vermenigvuldiging.

21maart2017@NL

Wij hebben wél een probleem dat de technologie, de technieken om deze natuurlijke bronnen te gebruiken veel te langzaam worden ingezet. De mogelijkheden zijn er wel, echter wij mensen gaan veel te langzaam om ze te gebruiken. Kijk naar de natuur hoe die dat doet, met name naar de diversiteit.

21maart2017@NL

Het maakt trouwens niet uit hoe je het doet, als je het maar duurzaam doet. Sterker nog, als het écht duurzaam is, is er ook geen sprake van verspilling. Woorden van deze strekking komen al uit 2009 van wijlen Wubbo Ockels, Nederland eerste ruimtevaarder. Net als hem is DRIES hierdoor optimistisch over de toekomst.

Realiseer je dus met deze eerste lente-dag dat wij voldoende energie beschikbaar hebben, die overal aanwezig is. Wij hebben de techniek en de kennis om dit te gebruiken. Het enige waar het ons nu aan ontbreekt is, we moeten het DOEN. Om te doen hebben we een goede welzijn en gezondheid nodig.

Bron: WarmGedeeld.nl

Gezondheid

Het Centraal Bureau voor de Statistiek bracht gisteren ook cijfers, op de Internationale Dag van het Geluk maandag 20 maart. Vorig jaar noemde 88 procent van de Nederlandse volwassenen zich gelukkig. Een kleine drie procent is ongelukkig en de rest zegt gelukkig noch ongelukkig te zijn.

Vooral gezondheid speelt volgens het CBS een belangrijke rol bij geluk. Van degenen die hun gezondheid beoordelen als slecht of zeer slecht is maar 58 procent gelukkig. Bij mensen die wel gezond zijn is dat 94 procent.

Van geluk op 6

Nederland blijkt op de zesde plaats van de lijst van gelukkigste landen ter wereld te staan. Gebaseerd op een totaal van 195 internationaal erkende onafhankelijke staten. Het gelukkigst zijn de Noren, staat in het World Happiness Report 2017. Er wordt op gewezen dat Oslo de inkomsten al jarenlang investeert voor de toekomst en niet direct uitgeeft.

klik op de afbeelding voor vergroting

In de top-10 staan alleen maar westerse landen, met na Noorwegen en Denemarken respectievelijk IJsland, Zwitserland, Finland, Nederland, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en Zweden.

In het rapport wordt geluk gedefinieerd aan de hand van factoren als: gelijke verdeling van welvaart, sociale verbondenheid, vertrouwen in de samenleving en de overheid, kwaliteit van de zorg en vrijheid. Het is opgesteld door het Sustainable Development Solutions Network, een initiatief van de Verenigde Naties dat regeringen wil stimuleren om het belang van hun burgers voorop te stellen. Bron: NOS

Duurzaamheid

Zo kunnen wij wel doorgaan én zijn er nog meer lijstjes. Nederland is goed voor de negende plek op de lijst van rijkste landen ter wereld is. Zwitserland is het rijkste land. Het belang van onze bezittingen is er, evenals de mogelijkheid voor de betaalbaarheid van duurzaam comfort. Bron: De Volkskrant

Wij gunnen dit lentegevoel iedereen. Evenals ons gevoel van geluk, ons welzijn en de rijkdommen. Niet alleen voor hier & nu echter maar óók elders én aan onze kinderen en hun nageslacht. De energie is ér, dat laat deze lentedag ons maar weer eens voelen. Wij hoeven hiervoor geen grondstoffen uit te putten of vervuilende restproducten van chemische brandstoffen achter te laten. Daarom kiezen wij voor hernieuwbare duurzame energie van DRIES én gaan wij hét DOEN.
Jij toch óók?!

21maart2017@NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

← Prev nieuws ItemWarmGedeeld stapt in rol Imtech Venlo

Next nieuws Item →Duurzame opwekeenheid van DRIES in de startblokken