☰  MENU

Installatie & Bouw, lente 2017

Het Amsterdamse schiereiland Cruquius wordt herontwikkeld met de bouw van appartementen en commerciële ruimtes in opdracht van Amvest Woningen-Nova Projectontwikkeling BV. Samen met ondermeer hoofdaannemer Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen wordt het slimme en duurzame DRIES-concept ingezet voor de WKO-installatie en de distributie van warmte, koude en warm tapwater en de afgiftesystemen bij de afnemers.

‘Exploitatiefase centraal
tijdens fase 1 Cruquius Amsterdam’

“We benaderen het project niet traditioneel vanuit de realisatiefase, maar focussen ons op de exploitatiefase”, vertelt Roy Vuulink, eigenaar van DRIES BV. De DRIES-box is verbonden met het distributienet; een uitgebreid kunststof leidingensysteem van Nathan Projects BV, geïsoleerd met Kingspan, waarmee het volgens Vuulink ‘het best geïsoleerde systeem van Nederland is’.
“Dankzij het gebruik van hoogwaardig Kooltherm isolatiemateriaal in combinatie met onze zelf ontwikkelde isolatieboxen op de afsplitsingen, gaat er vrijwel geen energie verloren naar de omgeving. Hierdoor wordt flink bespaard op de exploitatie.” Om een optimale installatie mogelijk te maken, hebben we de handen ineengeslagen met een aantal vaste installatiepartners.” Naast DRIESbv komen er een viertal partners volop aan het woord in het artikel. Hierbij lichten wij er enkele uitspraken uit:

DRIES-artikel  – Installatie & Bouw – lente’17

klik op de afbeelding voor het DRIES-artikel > >

Mario van Gorsel, directeur bij KOREX Benelux
“Aan de installatie is tevens een nieuwe, gepatenteerde DIRTSEP vuilafscheider gekoppeld, waarmee vuil en onzuiverheden uit de watertoevoer worden gefilterd en corrosie en slijtage van installatie, pompen en andere onderdelen wordt voorkomen“,  zegt Mario van Gorsel, directeur van KOREX Benelux die de complete waterbehandeling voor haar rekening heeft genomen, waarbij een constante, hoge waterkwaliteit voorop staat.

Dennis van den Pol, Sales Manager NL bij Oventrop
Om de druk in de installatie te balanceren, heeft Oventrop GmbH & Co.KG statische hydrocontrol inregelafsluiters geleverd. “Deze kwalitatief hoogwaardige afsluiters zijn geheel vervaardigd in brons in plaats van messing, waarmee we maximaal voldoen aan de kwaliteitsvraag van de hoofdinstallateur.”

Frank Schotman, Sales Manager bij Kingspan Insulation
“We hebben hier hoogwaardig kunnen isoleren met de Kingspan Kooltherm, een uitstekende hoogwaardige hardschuim leidingisolatie”.  Lambdawaarde van 0,021 W/m.K. Hiermee behaalt de gebruiker de beste isolatiewaarde van alle traditionele isolatiematerialen”.

Ton Katuin, Commercieel directeur bij PenTec
In de appartementen van het Cruquius-project wordt gebruik gemaakt van de DRIES-box. Deze totaaloplossing voor het verkrijgen van warm tapwater heeft DRIES samen met o.a. PenTec ontwikkeld. “We houden ons onder andere bezig met het ontwikkelen van appendages voor cv-ketels, boilers, stadsverwarming- en warmtepompsystemen”. We zijn een kleine, flexibele partij met veel slagkracht”

het complete magazine vindt je hieronder:
Magazine I&B compleet / maart 2017 uitgave 1
 pag. 16 t/m 19: DRIES-artikel

DRIES logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

← Prev in de media ItemEnervision nr. 26, juni 2017

Next in de media Item →DRIES-partner Kingspan op RTL4 geïsoleerd-in-actie