☰  MENU

WarmGedeeld stapt in rol Imtech Venlo

Het leveren en exploiteren van duurzame warmte-koude energie zal na revitalisatie in 2017 onder de projectnaam WarmGedeeld Maasboulevard Venlo plaats gaan vinden aan de winkeliers en gebruikers van commerciële ruimten van de Stichting WKO Maasboulevard te Venlo. Lees hieronder meer >>>

Bruisend winkelgebied Venlo

In het winkelgebied van Maasboulevard Venlo hebben medio november 2010 de eerste winkels haar deuren geopend. Met een oppervlakte van 14.500 m² is dit voormalige overstromingsgebied is aangemerkt als herontwikkelingsproject en dankzij een aantrekkelijke winkelaanbod met goede parkeervoorzieningen plotsklap dé winkelstad in de regio.

De grote trekkers zijn Mediamarkt, H&M, Sacha, TMS, The Sting, Mango, Sport 2000, Aktiesport, S.Oliver, New Yorker en Jumbo supermarkt, later is daar nog Bristol & Primark bijgekomen. Samen met het unieke karakter van de regionale MKB voor kleding- & horecaondernemingen vormt dit het aantrekkelijke winkelgebied gelegen aan het bruisende hart van de Oude Markt, de Maasoever en Theater De Maaspoort. Met Maasboulevard Venlo is voortaan is het historische centrum nadrukkelijk verbonden met de Maas. De terrassen langs de Maas, haar waterrecreatie, een passantenhaven en nieuw park, vormen samen de rode draad naar een bruisend hart. Vanaf heden zal WarmGedeeld hier de exploiteur zijn van duurzame energie.

 

 

Installateur & leverancier Imtech bruist niet meer

Imtech Nederland B.V. is na de surseance medio augustus 2015 door de Rechtbank Rotterdam definitief het faillissement toegezegd. Met deze faillissementsverklaring van Imtech Nederland B.V. zijn alle activiteiten van deze installateur en als leverancier van warmte/koude van het eerste uur voor de exploitatie warmte/koude tot stilstand zijn gekomen. De bewindvoerders zijn hierna aangesteld als curatoren, waarbij de curator één-en-een-half-jaar de wettelijke verantwoordelijkheid hebben overgenomen waarmee aan de noodzakelijke verplichtingen kon worden voldaan met een (beperkte) leverantie van warmte/koude richting de afnemers/gebruikers van de stichting WKO Maasboulevard. Echter door deze status quo kon er niet geïnvesteerd worden om onvolkomenheden in dit WKO-systeem met alle gevolgen voor de afnemers en haar klanten .

Nieuwe spirit voor WarmGedeeld Maasboulevard

Na het moment van passeren van de akte van beëindiging op 21 maart 2017 heeft de Stichting WKO Maasboulevard weer het volledige eigendomsrecht. In opdracht van de groot aandeelhouder CBRE heeft er inmiddels een fysieke en digitale gegevensoverdracht plaats gehad met de curator. WarmGedeeld bv, exploitatiemaatschappij voor duurzame energie, heeft de opdracht gekregen om met een gedegen plan van aanpak voor de revitalisatie het kwaliteitsniveau van de WKO weer te brengen op een gewenst niveau dat comfort en vertrouwen geeft voor de toekomst. Het leveren en exploiteren van duurzame warmte-koude energie zal na revitalisatie in 2017 onder de projectnaam WarmGedeeld Maasboulevard Venlo plaats gaan vinden aan de winkeliers en gebruikers van commerciële ruimten van de Stichting WKO Maasboulevard te Venlo. WarmGedeeld is dankbaar voor het vertrouwen en is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor revitalisatie.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

← Prev nieuws ItemHoogleraren: Toon moed en leiderschap voor groene economie

Next nieuws Item →Duurzaam de lente in met DRIES