☰  MENU

DRIES in de Technische Ruimte

Na het vorige bericht van 17 maart betreffende de DRIES prefab duurzame opwerk eenheid wordt nu het nieuws gepubliceerd dat de DRIES-skids per module ter plaatse in de bouwfase geleverd en aangesloten worden. Lees hieronder meer over dit technische hoogstandje >>>

DRIES-skids op plaats van bestemming

De DRIES duurzame opwekeenheid bedient vanaf een centrale plaats de woningen en commerciële ruimten van warmte, koude en warm tapwater. In het eerdere bericht van 17 maart meldde wij al dat na de fase van ontwerp het geheel als prefab modules door DRIES-partner Brabants Lasbedrijf in een geconditioneerde ruimte is gebouwd.

Technische Ruimte

De technische ruimte op bouwlaag -1 van kavel 1.1 te Cruquius Amsterdam is de centrale plaats waar de duurzame opwekeenheid geplaatst wordt. Vanaf de buitengevel worden de WKO en EOW leidingen in deze ruimte naar binnen gevoerd en is er een verbinding via een tunnelbuis met kavel 1.2. De techniek zorgt ervoor zorgen dat kavel 1.1, kavel 1.2 en kavel 1.3 worden voorzien van warmte, koude en warm tapwater. Op basis van het ontwerp en het DRIES-principeschema worden de skids per module opgesteld en aangesloten.

 

Bedrijfszekerheid

Deze prefab modules zijn per discipline ontwikkeld en moduleerbaar zodat er op project specifieke wens/eis modules bijgeplaatst dan wel verwijderd kunnen worden. Het ontwerp is gebaseerd op een mogelijke efficiënte opwek en robuuste opzet ter verhoging van de bedrijfszekerheid samen vormen ze de DRIES-opwek SKID’s. Door de de keuze voor deze werkwijze zijn deze technieken ook op andere bouwlocaties inzetbaar, groter dan wel kleiner.

Het ontwerp is gebaseerd op een mogelijke efficiënte opwek en robuuste opzet ter verhoging van de bedrijfszekerheid. DRIES heeft samen met de DRIES-partner de IA Groep de duurzame opwekeenheid vorm gegeven. Het ontwerp is gebaseerd op SKID modules per discipline en moduleer baar zodat er op project specifieke wens/eis modules bijgeplaatst dan wel verwijderd kunnen worden. De duurzame opwekeenheid bestaat uit een combinatie van lage temperatuur warmtepompen, hoge temperatuur warmtepompen, voorraadvaten en alle overige apparatuur/componenten/appendages om een duurzame warmte/koude levering mogelijk te maken. Regel- en verdeelkasten maken ook onderdeel uit van de duurzame opwekeenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

← Prev nieuws ItemAnimatie Duurzame energie WKO EOW

Next nieuws Item →DRIES breidt zich uit