Grasweg Amsterdam

Project Kop Grasweg Amsterdam zal worden ontwikkeld door Share-Energy bv en gerealiseerd door DRIES bv in opdracht van Amvest en de Alliantie samen uitbesteed aan hoofdaannemer Hurks Bouw en Vastgoedontwikkeling.

Duurzaam woon- en werkmilieu

Volgens Erik Leijten van Hurks vastgoedontwikkeling is het een van de mooiste plekjes van Amsterdam: de locatie Kop Grasweg, onderdeel van Buiksloterham. ‘‘Het ligt prachtig aan het IJ. Het is bovendien een gebied met heel veel potentie: ik zie het als een nieuwe plek voor de eigenzinnige wereldburger die durft te pionieren en te investeren, iemand die bereid is tot meedenken aan de invulling van zijn of haar omgeving.’’

Hurks, Amvest en de Alliantie hebben onlangs overeenstemming bereikt over de onderlinge samenwerking en de aankoop van Locatie Grasweg. De drie partijen –, een ontwikkelende bouwer, een ontwikkelende belegger en een woningcorporatie – gaan het gebied samen ontwikkelen. Locatie Grasweg bestaat uit ongeveer 350 koop- en huurappartementen, aldus Leijten. Het plan omvat ook 3800 vierkante meter commerciële ruimte, met plek voor onder meer retail en horeca. Deze samenwerking is volgens Leijten een goede basis om een kwalitatief hoogstaand, gemengd en duurzaam woon- en werkmilieu te realiseren.

Amvest en Hurks gaan de koopappartementen ontwikkelen; de huurwoningen (vrije sector) worden ontwikkeld en in portefeuille genomen door Amvest en de Alliantie. De Alliantie gaat ook de sociale huurappartementen ontwikkelen en in portefeuille nemen. Hurks zal ook de realisatie van het project op zich nemen.

Studioninedots heeft meegewerkt aan het dynamische masterplan; ook is er een belangrijke rol weggelegd voor Delva Landscape Architects. Leijten: ‘‘De voorbereidende werkzaamheden zijn nagenoeg gereed. We weten hoeveel woningen er komen, waar ze komen en hoe hoog ze moeten zijn.

De volgende stap is het kiezen van een architect en het opstellen van het programma van eisen. Ik verwacht dat we in het tweede kwartaal van 2016 kunnen starten met de bouw, zodat de eerste woningen in 2017 opgeleverd kunnen worden.’’

Buiksloterham – onderdeel van de Noordelijke IJ-oever – is een voormalig havengebied en ligt tussen het filmmuseum EYE en het NDSM-terrein in Amsterdam. Het achtergebleven gebied moet transformeren naar een ‘bruisend stuk nieuw land, naar een creatief en hip gebied met een overvloed aan nieuwe restaurants, bars, hotels en winkels’.

In Buiksloterham worden ruim 3000 woningen gebouwd, de nieuwe wijk is over tien jaar af.

Bron: Bouwbericht via Cobouw.nl